A tu przystępnie tłumaczę, dlaczego polscy pracownicy szanują swoich pracodawców, oraz dlaczego kawę przyjemniej spożywa się w obskurnej kawiarni w Lizbonie niż w nówce sztuce nieśmiganej w Warszawie (spoiler: nie, nie bo Lizbona, nie bo kawa smaczniejsza, nie bo urlop, ale bo podaje ją kelner posiadający godność człowieka i podmiotowość własną, a nie zahukany zleceniobiorca pracujący pod szefem Sebastianem biznesu).
Więc wrzucam, a kto śledzi systematycznie moje żebry, ten doskonale wie, że każdy klik to mój promil grosza, które to grosze przeznaczam na karmę dla Bolka, Rudego i Luli. Ale już się tłumaczę.
Miłej lektury i kelnerów oraz kelnerek 50+ Wam życzę!

Dlaczego nie ma dobrych pracowników? Bo pracodawcy zarżnęli etos pracy

Tam, gdzie problemy kadrowe i są dziś największe, przez lata panował brak szacunku dla pracowników. Można zakazać zrzeszania się, można ukręcić łeb związkom zawodowym, można zastąpić umowy o pracę elastycznymi kontraktami, można pompować nam do głów konieczność wielo…

Źródło
Opublikowano: 2018-10-23 20:09:13