Robert Maślak

Kanie rządzą! Pierwsza potrawa to klasyczny kotlet w panierce. Do tego surówka z pomidorów z ogródka, makaron z sosem sojowym i sałatą. Druga to flaki – pierwszy raz w życiu jadłem flaki i to od razu wegeflaki! Pokrojone kanie najpierw podsmaża się szybko, najlepiej w woku, a potem klasycznie wrzuca do wywaru jarzynowego, tutaj robionego na bazie domowej bulionetki warzywnej z przepisu Olgi Smile, dodaje selera i koniecznie majeranku. Wybornie pyszne. Wszystkożercy mówili, że te flaki są trudne do odróżnienia od robionych z ciała krowy, znacznie smaczniejsze. Dlatego liczne jeszcze kanie na łąkach i przy brzegach lasu, po pokrojeniu w paski, przysmażeniu i zamrożeniu, zabiorę do domu, na zimowe wegeflaki.

#Mazury #grzyby #kulinaria #kuchnia #zupy #GoVegan #weganizm #wegetarianizm #vegan #wegan #kuchniawege






Mazury,grzyby,kulinaria,,zupy,GoVegan,,wegetarianizm,vegan,wegan,

Źródło
Opublikowano: 2020-09-19 16:41:48